ΚΙΝΗΣΗ ΡΟΛΩΝΗ ALUMIN ROLLS προσφέρει –αναφορικά με την κίνηση των ρολών- τρεις επιλογές και εσείς αποφασίζετε ποια σας ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

  • Κίνηση με ιμάντα : Κατά κύριο λόγο η κίνηση με ιμάντα χρησιμοποιείται για την κίνηση των ελαφριών ρολών αλουμινίου (πολυουρεθάνης και διέλασης), καθώς μπορεί να «σηκώσει» ρολά έως και 12 κιλά. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ρολών αλουμινίου βαρέως τύπου μέχρι 18 κιλά, μπορεί να τοποθετηθεί και μηχανισμός μειωτήρα και να σηκώσει μέχρι 20 κιλά.
  • Κίνηση με μανιβέλα : Η κίνηση με μανιβέλα είναι ιδανική για ρολά έως και 30 κιλά. Την χρησιμοποιούμε όταν δεν θέλουμε ηλεκτρική κίνηση ή το ρολό είναι σχετικά βαρύ. Διατίθεται με αποσπώμενο ή σταθερό κοντάρι χειρισμού.
  • Κίνηση με ηλεκτρικό μοτέρ : Το ηλεκτρικό μοτέρ ενσύρματο ή ασύρματο χρησιμοποιείται για την κίνηση όλων των συστημάτων ρολών. Η κίνηση με ηλεκτρικό μοτέρ έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ρολά από 8 έως και 215 κιλά. Η ALUMIN ROLLS χρησιμοποιεί μοτέρ Somfy, παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους, ενώ παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας στον πελάτη έως και 5 έτη.

    Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα τόσο στα ασύρματα όσο και στα ενσύρματα μοτέρ να σταματούν όταν βρουν εμπόδιο. Ιδιαίτερα για τα ασύρματα μοτέρ με αυτοματισμούς η ALUMIN ROLLS προσφέρει πολλές δυνατότητες ομαδοποιημένης ή ξεχωριστής κίνησης (να κινούνται πολλά ρολά ταυτόχρονα ή ξεχωριστά) με τηλεχειριστήρια πολλών θέσεων.

    Ωστόσο, μια από τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η ALUMIN ROLLS για την ηλεκτροκίνηση των ρολών είναι ο εξ αποστάσεως έλεγχός τους. Πώς γίνεται αυτό; Μπορείτε να ελέγχετε το ρολό σας μέσω internet: να το ανεβάζετε και να το κατεβάζετε ακόμη κι αν βρίσκεστε χιλιόμετρα μακριά.

    Η κίνηση με ηλεκτρικό μοτέρ είναι η πιο σύγχρονη τεχνολογικά πρόταση σε ό,τι αφορά τα συστήματα ρολών, ωστόσο η εταιρία μας προτείνει και την προσθήκη μανιβέλας, η οποία αποτελεί τη μοναδική λύση σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος που το μοτέρ μας δεν λειτουργεί.


Σύγκριση

Όλοι οι παραπάνω τύποι κίνησης έχουν τα πλεονεκτήματά τους και εξαρτάται από τις δικές σας ανάγκες η επιλογή τους. Για παράδειγμα, η μανιβέλα και ο ιμάντας δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν ακόμη και στην περίπτωση διακοπής ρεύματος, ενώ αποτελούν πιο οικονομική λύση. Ωστόσο, όμως τα ηλεκτροκίνητα ρολά παρέχουν περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα, η ηλεκτροκίνηση εμποδίζει το άνοιγμα του ρολού σε απόπειρα παραβίασής του και όταν αυτό είναι κατεβασμένο. Παράλληλα, με ένα διακόπτη ο χρήστης μπορεί να κινήσει το ρολό όσο βαρύ και μεγάλο κι αν είναι. Η τελευταία τεχνολογική εξέλιξη είναι οι κινητήρες με εντοπισμό εμποδίου που προστατεύουν το ρολό. Εάν κατά την κάθοδο ή την άνοδο του ρολού, κάτι το εμποδίζει να κινηθεί ομαλά, η ηλεκτρική πλακέτα ελέγχου το αντιλαμβάνεται και σταματά το μοτέρ. Ιδανική λύση για όσους ταξιδεύουν ή βρίσκονται πολλές ώρες εκτός σπιτιού αποτελεί ο έλεγχος του ρολού μέσω internet.


Η ασφάλειά σας, η έμπνευσή μας!